USD32,94
EURO35,76
GBP42,55
EURO/USD1,09
BIST10.891,42
Petrol80,58
GR. ALTIN2.528,50

Bireysel Emeklilik Sistemi (BES) Nedir ?

4632 sayılı Bireysel Emeklilik Tasarruf ve Yatırım Sistemi Kanunu ile yürürlüğe konulan Bireysel Emeklilik Sistemi, emeklilik döneminizde size ek bir gelir imkânı elde etmenizi amaçlayarak, çalışma hayatınızda sahip olduğunuz yaşam standardınızı emeklilik döneminizde de sürdürmenizi sağlayan bir tasarruf ve yatırım sistemidir.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Reklam Alanı
Bireysel Emeklilik Sistemi (BES) Nedir

4632 sayılı Bireysel Emeklilik Tasarruf ve Yatırım Sistemi Kanunu ile yürürlüğe konulan Bireysel Emeklilik Sistemi, emeklilik döneminizde size ek bir gelir imkânı elde etmenizi amaçlayarak, çalışma hayatınızda sahip olduğunuz yaşam standardınızı emeklilik döneminizde de sürdürmenizi sağlayan bir tasarruf ve yatırım sistemidir.  Bireysel Emeklilik Sistemi, aktif olarak çalışan her bireyin birikimlerini uzun vadeli yatırımlar aracılığı ile emeklilik dönemlerinde finansal konfor sağlayacak düzeye getirir. BES, çalışanların emekliliklerinde ilave düzenli gelir elde etmelerini sağlayan özel emeklilik sistemidir. Bireysel Emeklilik Sistemi’nin SGK ile ilgisi yoktur. 18 yaşını tamamlamış her birey, dâhil olabileceği bu sistemde en az 10 yıl bulunmak koşuluyla, 56 yaşını tamamladıktan sonra emekliliğe hak kazanır.

investment 5241253 1280 - Net Borsa - Ekonomi ve Borsa Haberleri

Bireysel Emeklilik Sisteminde Devlet Katkısı

Bir BES katılımcısı olarak, bir takvim yılı içinde alabileceğiniz devlet katkısı tutarı, ilgili yıla ilişkin brüt asgari ücret tutarının %30’unu geçemez.

Limit hesabı katılımcı bazında yapılır.

Devlet katkı payına ilk 3 yıl boyunca dokunmanız mümkün değildir. Üçüncü yılın sonunda %15’ini, altıncı yılın sonunda %35‘ini, onuncu yılın sonunda %60’ını alabilirsiniz. Devlet katkı payının tamamını ancak emekli olduğunuzda alabilirsiniz.

money 2724241 1280 - Net Borsa - Ekonomi ve Borsa Haberleri

Devlet Katkısı’na ilişkin yeni düzenlemeye göre, devlete vergi ödemeyen ev hanımı ve çalışmayan kesimler de devlet katkı payından faydalanabilecek.

İşveren tarafından katılımcı adına ödenen katkı paylarına devlet katkısı ödenmez.

İşverenler, ücretli çalışanları adına ödedikleri katkı payını kanunen belirlenen limit dahilinde ticari kazançlarının tespitinde gider olarak indirim konusu yapabilirler.

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Sorumluluk Reddi Beyanı:

Pellentesque mauris nisi, ornare quis ornare non, posuere at mauris. Vivamus gravida lectus libero, a dictum massa laoreet in. Nulla facilisi. Cras at justo elit. Duis vel augue nec tellus pretium semper. Duis in consequat lectus. In posuere iaculis dignissim.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir